Ahad, 29 Mei 2011

BOLa MArEEeee !!

AssLamuaLaikum ..

hyehye . hoho. haha . hehe .(testingtesting jerrr )

pa sal dngn topic kat atas tu , bOla maree . !! hehe .

cue cite ,, cue citer . cue citer ..

hari ini ada perlawanan BOLa sEpak THE UEFA CHAMPIONS

LEAGUE FINAL FOOTBALL MATCH FC BARCELONA VS MANCHESTER UNITED

NAK tau tak ??? syapa yg menank ??? SEMESTY NYA LAAAAAA

BARCELONAAAAAA ,, (BARCA ) YEAAAAAHHH !! nak tau x

brpa score ??? BARCELONA 3 vS MANCHESTER 1 . kakaka !

Barcelona, yang dimotori Lionel Messi, tampil gemilang hingga

"menghancurkan" Manchester United 3-1, pada final Liga

Champions dan mengangkat Piala Eropa untuk keempat kalinya,

Sabtu (Minggu dinihari WIB).









          BARCELONA vS MANCHESTER UNITED





    BARCA ! GO BARCA ! GO BARCA !



P/S : SAYA SOKONG BARCELONA . YEAH !

Sabtu, 28 Mei 2011

ARgggGggGGGHHHHH !!

ASSLAMUALAIKUM :)

pa sal dngn c emmy ne . aish ~ teNsion jerr .

cua citer ,, cua citer  .. >.<

al kisah ~ ,, aipppppzz ,, haha . just joke . ok2 , da nak mula da

cter dia ne . g ne . td ada member aq suruh aq check semula

pasal politeknik ne . nak tau x?? tension ,, klau la ada

perubahan  tempat tu ,, aq nak d KOTA KINABALU SABAH

BAH  bukan nya SARAWAK !!!! Aish ~.





93031712****
NAMA PEMOHONNUR EMMY EMIRA BINTI SARIKUN





BUTIRAN PERMOHONAN
KEPUTUSANTAHNIAH, PERMOHONAN ANDA BERJAYA
POLITEKNIKPOLITEKNIK MUKAH SARAWAK
PROGRAMDIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL
SESI KEMASUKANDISEMBER 2011
TARIKH TAWARAN22/05/2011
MAKLUMAN PENTINGAnda dikehendaki mencetak dokumen berikut :
1. Surat Tawaran Program Pengajian
2. Borang Jawapan Tawaran (BJT-JPP)
dengan menekan butang di bawah














NAAAAAAAAAAA,,, tgok tuw . huhu . sedih nya  :(. aq tahu

jerr tmPat ne ,, trus aq bgitahu kat mama aq . nak tahu

respon dya kata kat aq ,, mcm ne .( kat mna myra ?? kat

sarwak ?? jgn hrap ,, mama tak bgi . huhu . mama da gtau

kat papa kau dya tak nak dngar lgi pasal hal ne .and abg

kedua aq puwn nyibuk ja ,,dya kata g ne " tak tentu pasal

kat sibu tuw ma ,, jgn la sruh dya pegi . ) LAlu aq ne puwn

just mampu senyum sahaja and hnya mmpu m'dengar . 

huhu . SABAR SHAK LA .. kLau aq kaya raya ,, aq pegi ja

tuw ,, ne ,, duit kat bank puwn tak kena suruh sentuh .

hurrmmmmm ..(tension ) tpi aq ska la  . biar la ,,aq ikut ja

la PLan papa aq . hahaha . >.< memank best dngar cakap .


p/s : hehe ,, emmy2 ,, u still tdk b'ubah2 lagi !! haha >.<

Jumaat, 27 Mei 2011

bOsan !!!

date : 28/5/2011
time :2:30 a.m .

assLamualaikummm ,, blOg ku syg . hehe .


uhum2 ..
Pa sal c emmy ne ???

 hurmmm ,, topic kat atas tuw bosan !!!
pa sal c emmy bosan arr ,, ==''!

CUa citer ,, cua citer ... hehe . begini bunyi nya . uiseh ,, knun . ada bunyi ka ??? tettttttt ..hehe .

aq da mula bosan kat uma ne ,, bkn apa la ,, aq bosan sebab blum mula blajr lgi ,, aiyaaaaa . mcm tak sbar da nak mula study neeeee . cepat2 la result 2nd intake uPu kluar ,,, moga2 aq dpat . uiseh . insyallah . kLau xdpt aq msuk ajer lerrr Kolej yg aq kata kn tuw . KCC (kinabalu comercial college ) . hehe . ambik diploma kat sna 1years. wOw ,, kira ok la jgk tuw Kolej . hehe . yesterday ,, ,aq ada call ne KCC ,, aq kata la aq nak msuk pengambilan bLn 9 nnty ,, klau xde tawaran . huhu . n aq tnya yuran ,, yuran dya JUST RM 5000 shaja . kiRA OK LA ,, klau nak tau PTPL diploma akaun ,, ish2 ,, takajut sia . haha . nak tau x ??? yuran dia RM 17000 . NAAAAAAAAAAA,,, mati la mcm tuw . huhu . pa2 puwn t'serah la ngan syapa2 tuw yg mnat nak msuk mna2 kn . hehe . >.<


ok la . da nak tdo da . hehe . ngantuwk eh . >.<


jom layan puisi :

Aku bosan!!
Terceruk aku difikiran tertutup rapat
Seraya kelam bawa aku terpinggir jauh
Ya, aku bosan dengan semua ini

Tatkala memori menguis hati yang bosan
Fikiran kosong tiada maknanya
Hati terperangkap jiwa terjerat
Apa makna semua kebosanan ini?


Biarlah bosan ini menenggelamkan aku
Jauh pergi dari mereka-mereka itu
Yang tak sedar akan aku ini
Dulu, kini dan selama-lamanya…
Bosan…!!



        







borink . nak belajar . hehe >.<
ne kali aq tak kan lepas kan peluang .
future aq ,, aq yang akan rancang , aLLah shaja yang menentukan segala2 nya .







p/S :

D DEPAN MATA KITA SEMUA ADALAH REZEKI CUMA KITA PERLU TAU CARA UNTUK MENDAPATKANNYA . . .


saLam .. >.<

Khamis, 26 Mei 2011

puisiiiiiiiiiii ..






kenapa dengan gambar d atas ne . ??? haha . saja2 ja tuw .


jom layan puisi :

mengungkap bahasa jiwa yang sepi
menanti sesuatu yang mahu mengalir
dek sentuhan kasih yang suci
rindu yang amat..
...sangat

lantas mengalir saja airmata ini
mengenang
kasih yang duka
asmara yang luka
tak mahu berlayar pergi
meninggalkan aku

mengapa saja tak mahu..
mengapa saja mendekatkan..
mengapa saja melewati ku..

seksa sudah tak mampu lagi
tak kasihankah pada ku..?
 
 
 
tak kasihankah pada ku ..........???
 

Rabu, 25 Mei 2011

BEST FRIEND !

26/5/2011  12:25a.m..

AssLamuaLaikum BLOg ku ..
TOPic KAT atas tu ,, BEST FRIEND .??? HAHA .
WHY ?? best frend ?? hhehe . ermm ,,, saja-saja ja bagi topic ne . miz gylak dngan my BESTIES,, terutama c BIBIY ,, dya La memang my besties paLink sya rapat . SEMUA masalah saya ,, saya bgitahu kat dya . if saya da muLa nak b'kapel n BREAK puwn saya akan bgitahu kat dya . seLain itu juga,, opzz essay la pLa ,, hehe ,, hurrmm ,, semua rhsia haL peribadi saya ,, saya bgitahu kat dya . kmi knaL rapat semasa form 4 . nak tahu pada muLa nya saya kenal kat dya ,, nak mampus gyLak ,, sOmbong beNor  Lerr . aiyaaaa,, susah nak senyum kat Orng ne bh . HUH ! Hehe ,, dya yg kNaL kat sya 1st,,xsLap dya nmpk sya kat DAILY (supermarket) time tu ,, sya baru balik dri jalan. then situ dya da muLa rapat dgan saya . hihi. luP u my besties.hurmmm ,, itu hari mama saya ada kata ,,mcam ne '' myra ,, ko ne bwa c bibiy ja b'jalan ,, mama iya tdk mrah ka,, kesian c bibiy tuw ,, then mama  ckap lagi yang c bibiy tu puwn 1 ,, mahu ja ikut kau jln ,, then saya puwn ckap la kat mama saya. ma,, c bibiy kan TWINS EMMy ,, heheh ,, kwn ku bh tuw yg t'syang ,, trus mama saya ckp la ,, ialah tu ,, kLau b'jln suruh c bibiy cakap sama parents dia dulu ,,, nanti m'cari pula .hehe  '' . haha,,, mama saya akan benar kan saya b'jalan kalau ada c bibiy . if orng Lain kurang sikit . sebab durank jarang jumpa my mum . haha . SAya rapat juga kat durank didink ,, oyo ,, miera ,, tyLa ,, n tyLy ,, tpi rapat sngt2 ngan bibiy la . hehe . syang my besties . love ,, love ,, love ,, hahaha. LOVE U ALL MY BESTIES BGFF CREW !!! ;D

BGFF CREW ^_^

ini nama2 pelik kami :

EMMY DERTZ
bibiy bengong
didink xoxo
miera kenit
oyo huphup
tyLa
tyly chubby
opie ilang ..

hahahaha .. lawak la . :)




p/s : haha ,, da jdi karangan bm da . hurmm ,, >.<








                    i LOve u aLL BGFF CREW




                ~MY BESTIES BGFF CREW ~





                           ~bibiy and eMMy~

Selasa, 24 Mei 2011

KENAPA ! KENAPA !

ASsLamuaLaikum bLOg ku .

topic kat atas tuw ! aku benci sangat . KENAPA ? Sebab td petang ada POMPUAN NE BAH caLL aq ,, trus-trus ckp aq KACAU BF dya . emm,, PELIK NE . aq memank rmai kwn LELAKI tpi aq tidak rampas mahu pun kacau BF (BOYFRIEND) ORNG . kenapa La ,, begini , thatz y La ,, aq juaL mahal dngn lelaki. sebab kadang2 Lelaki ne tdk boleh d PERCAYAi . tpi xsemua La ,, segelintir aje . hehe . tdk apa la ,, aq tahu ne ada hikmah nya supaya aq jgn ada hubungan . ye keerrr ?? hahahah . entah la . ERMM ,, JODOH TAK KAN KE MANA JUGA !! tpi kn time pompuan tuw call ,, agak pelik,, mula2 serius then dya mrah mcm bukan mrah la. then finish ~ yang pelik nya sini aq mesej balik kat dya . tpi tdk delivered ne .hurrmmmm ,, Pa sal arr ,, atau ada orng nak kena kan aq kowt . ehem. Lantak la ,, tpi aq tak kacau BF orng atau puwn RAMPAS BF KAU TU . huhu =( SAYA TAK ADA MASA NAK KACAU BOY FREND KAU TUW . haha . aq rsa la kan kw ne curang kowt that y la bOYFREND KAU TUW cri lain . kakakak ! KESIAN ,,.TAK pun aq rsa la kan perangai ko kowt yang buat BOYFREND KAU TAK SUKA . wakwakwkkaw . ! kadangkadang lelaki ne mudah bosan juga dngan PERANGAI Kita.AIKZ ,, c emmy mcm tau2 PLa . hahhaha . ok La . pengajaran dya  d sini ,, selidik La dulu bru La kau tau aq ne kacau BOY FRend kau atau tdk .jangan main tduh-tuduh jaaaa..BERFIKIR LA SEBELUM BUAT !!! hehe =D







AKU TAK ADA MASA NAK KACAU TEMAN LELAKI KAU TU OK !!! =D



p/s: SYAPA-syapa nak kena kan aq tuw ,, tenx La , memank best puwn d kena kan . setakat !

Isnin, 23 Mei 2011

KINABALU COMMERCIAL COLLEGE !!

ASSLAMUALAIKUM BLOG KU ..
toPic kat atas tu ,, KINABALU COMMERCIAL COLLEGE . NE bakal2 kolej saya nanti . hehe. accTually saya nak msuk da bULan june ne .Tapi saya nak tnggu 2nd intake upu ne. durank kata result kluar bln june ne , tpi ada jgk kata bln julai. ermmm,, pa2 puwn tnggu ja la. hheehe.mna la tau kn rezki  dtng kat aq ne.  hehe. BAH KATA SELALU AQ GUNA UNTUK DIRI KU NE'' DI DEPAN MATA KITA SEMUA ADALAH REZEKI CUMA KITA PERLU TAU CARA UNTUK MENDAPATKANNYA." hehe. sO ,, skrng ,, tnggu n tunggu . rancang ja ALLAH AKAN TENTUKAN SEGALANYA .klau itu la pilihan yang aq ptut pilih ,, ok la aq terima dngn hati terbuka luas . hehe . ermmm ,, opz ,, KOLEJ NE AQ AMBIK JURUSAN PERAKAUNAN. hehe . aq akan bLajar btuwl2 ne kali , sEMANGAT DA MEMBARA Gylak tuwk BELAJAR NE. haha . x sabar2 . ermmm ,,, tpi aq nak jgk msuk U ne. tpi  xpa la mybe bkn rezki aq kat sna .  SABOR JE LaHHH .. HAHAHA .:D











           COURSE.......>,<

JIKA aku jatuh HATi .

Bismillahirrahmanirrahim...
Ya Allah...
Jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya PadaMu,
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMu...

Ya Muhaimin...
Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu,
Agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu...

Ya Rabbana...
Jika aku jatuh hati,
Jagalah hatiku padanya,
Agar tidak berpaling daripada hatiMu...

Ya Rabbul Izzati...
Jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang,
Yang merindui syahid di jalanMu...

Ya Allah...
Jika aku menikmati cinta kekasihMu,
Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya,
Bermunajat di sepertiga malam terakhirMu...

Ya Allah...
Jika aku jatuh hati pada kekasihMu,
Jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh,
Dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu...

Ya Allah,
Jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu,
Jangan biarkan aku melampaui batas,
Sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu...

Amin ya rabbal alamin...

YA ALLAH

Ya Allah..

Ya Allah,
Sahabatku,
Buah hatiku,
Mesra kami penawar duka,
Rindu kami penambah cinta,
Rajuk kami membuah cerita.

Ya Allah,
Silaturahim kami ukhwahfilla,
Bermusuh kami nau'zubillah,
Berpisah kami insyaAllah,
Pengubat hati doa Rabitah.

Ya Allah,
Rahmati kami meniti usia,
Terpisah kami di alam nyata,
Temukan kami di taman syurga,
InsyaAllah..

miss sangat sangat

PERsahabatAN

persahabatan takkan MENARIK

kalau hati TAK TERTARIK...

persahabatan takkan TERBAYANG

kalau hati TAK SAYANG...

persahabatan takkan SYAHDU

kalau hati TAK RINDU...

dan,

persahabatan takkan ada CLASS

kalau hati TAK IKHLAS... ^^

Ahad, 22 Mei 2011

POLITEKNIK sultan HAJI AHMAD SHAH SEMAMBU PAHANG !

ASSLAMUALAIKUM,, SELAMAT PAGI .
TOPIC : POLITEKNIK !!
arrrgggghhh !!
kenapa boleh mcm ne . sya tdk snggup ,n tdk TERIMA ! sya ingat sya kena poli d kota kinabalu.Tapi tak dpat pLa.KENAPA ! KENAPA ! KENAPA ! PAHANG !HUHU. sya nak poli ne KOTA KINABALU, tpi sya xnak PAHANG !Memank tension la mcm ne tau. sedih ouw :(.Klau boleh tukar,sya nak tukar ouw. sya xnak pahang ok ! sya nak negeri saya sendiri kota kinabalu sabah !bukan sebab pa La. sya xska g smnanjung, bnyk hal yg saya da belajar kat sna semasa PLKN. YA ALLAH, TOLONG LA HAMBAMU NE. Saya xnak poli jauh2 ne. sya nak dekat-dekat ja.



AKU SEDIH DAPAT POLITEKNIK PAHANG NE. . . . .



P/S:HANYA MAMPU TERSENYUM :)
P/S : SABAR SAJA LAH , KEMUNGKINAN ADA HIKMAH NYA JUGA ..



BUTIRAN PEMOHON
NO. KAD PENGENALAN93031712****
NAMA PEMOHONNUR EMMY EMIRA BINTI SARIKUN
  
BUTIRAN PERMOHONAN
KEPUTUSANTAHNIAH, PERMOHONAN ANDA BERJAYA
POLITEKNIKPOLITEKNIK SULTAN HAJI AHMAD SHAH, SEMAMBU
PROGRAMDIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL
SESI KEMASUKANDISEMBER 2011
TARIKH TAWARAN22/05/2011
MAKLUMAN PENTINGAnda dikehendaki mencetak dokumen berikut :
1. Surat Tawaran Program Pengajian
2. Borang Jawapan Tawaran (BJT-JPP)
dengan menekan butang di bawah.

Sekiranya komputer anda mempunyai perisian WINDOW POP-UP BLOCKER, pastikan
perisian tersebut DISABLE bagi membolehkan proses cetakan dapat dilakukan.




huhuhuhuhuhuh... T.T

politeknik 22 mei 2011 pukul 2 petang

politeknik !!!

dup dap dup..tkut nya sya,pda mulanya poli orng kata kuar result dya pukul 12tgh hri ,,last mnit dpt info pkul 2 petang bru la result kluar . huhu. takut ne bh nda dapt , ish2, bkn pa la uda la sya xska form 6 ,, tu la psal sya pilih poli , n upu puwn xdpt ne . ermm tpi da bwt 2nd intake . hehe .sblum tu sya solat n sya b'nazar b'puasa if sya dpat poli . so ne ary 23 mei ne,,sya posa la. posa nazar dpat politeknik.26 mei bru la penempatan di bgitahu. ermmm ,, hope dpt dekat2 ja ouw . poli kk la. hehe. ermmm ,, sya b'syukur la dpat jurusan diploma kejuruteraan mekanikal. klau nak tahu sya xtw pa2 sal bidang ne. kira budak xtw pa2 la 0-0 gtu. tpi pa2 puwn sya ambik ja ne jurusan and semasa pendaftaran sya tukar la. hehe. jurusan ne memank femes gylak la kat politeknik kata kwn sya la. pastu palink susah ,, majoriti jgk pompuan kat poli tu ambik jurusan ne then durank tukar jurusan ne. hehe . sya nak ambik jurusan apa ek nnty,,ermm akaun kot xpuwn pemasaran . hehe . ok la pnat da ne skrng da pukul 12.42 pagi . ermmm ,, nak tdow awal sowk nak bgun solat dan hdapi dngn senyuman mnis di pgi mulia. insyallah .





NUR EMMY EMIRA BINTI SARIKUN
FF4ME-D30-OX-DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL POLITEKNIK .




SYA xletak pic dya . mLas La . hehe . >.<

ok la ,, smeKOm . hehe .

Selasa, 17 Mei 2011

NUR EMMY EMIRA ???

berdasarkan tajuk diberi . NUR EMMY EMIRA ?? ,, syapa ka beliau ,, hahhaha ,, ermmm ,, jom kyta knal2 luwk ,..sALAM,,hye ,, sya NUR EMMY EMIRA BINTI SARIKUN,, dilahirkn ke muka bumi pada 17 march 1993 di hospital queen elizebeth kota kinabalu sabah.hehe,,sya ada adik b'adik seramai 3 org shaja n sya ank ke 3 tunggal pompuan.semasa kecil2 dahulu sya d tadikakn dua kali,, tadika pertama sya d kimanis papar tadika kampung baru, tadika kedua sya d jheans likas kat masjid likas. semasa umur da 7 tahun until 12 tahun. sya di sekolah kan di sekolah kebangsaan likas. selepas itu sya da ke alam menengah , haha ,, sya skulah kat sekolah menengah kebangsaan perempuan likas start form 1 until 5. selepas shaja sya da tamat persekolahan sya t'kna PLKN . huhu . sbar ja la .. sya dapat kem PLKN PRIENCESS HALIZA SEPANG SELANGOR . huhu,, T.T . sedih juga sbb jauh bh . huhu . ermmmm ,,, xpa la bnyk sya bljar kat kem ne . hehhehe >.< . ic charLie bh sya ne . "ic'" ?? in charge .. hehe .

abOut me