Selasa, 28 Jun 2011

kisah sedih seorang IBU

Ini kisah sedih seorang ibu. Takkan ada seseorang
lain yang akan dapat menggantikan tempat seseorang ibu di dunia ini. Ni
cerita lama. Aku saje je cerita semula kisah yang sedih ni. Sebab
seseorang nak tahu cerita ni dengan lebih lanjut. Jadi aku letak dalam
blog ni.

Cerita ni
dalam bentuk luahan hati seorang anak yang kesedihan akibat kelalaian
atau dengan kata lain kederhakaannya kepada seorang ibu!

Cerita si anak.....

Ibuku buta sebelah mata!
Aku benci ibuku… Dia amat
memalukanku!
Tugas harian dia ialah memasak untuk pelajar dan guru
untuk menyara keluarga kami.

Pada suatu
hari semasa di sekolah rendah, ibuku datang ke sekolah untuk bertanya
khabar.
Aku sungguh malu. Mengapa dia sanggup melakukan ini
kepadaku?!
Aku tidak pedulikan dia dengan menunjukkan wajah benci
kepadanya dan terus lari.

Keesokan harinya
salah seorang rakan darjah berkata, “EEEE, ibumu hanya ada satu mata!"
Ketika
itu aku hanya ingin membenamkan diriku. Aku juga mahu ibuku hilang dari
hidupku!
Oleh itu aku berjumpa dengannya dan berkata, “Jika engkau
hanya mahu menjadikan diriku bahan ketawa, alangkah baiknya kalau kau
mati saja?!!!”

Ibuku hanya berdiam diri!!!

Aku tidak pun sejenak berhenti dan berfikir akan apa
yang telah aku katakan kepadanya kerana aku tengah marah ketika itu..
Aku
langsung tidak peduli akan perasaannya…

Aku
ingin keluar dari rumah itu…
Oleh itu aku belajar bersungguh-sungguh
dan akhirnya dapat melanjutkan pelajaran ke Singapura.
Kemudian aku
berkahwin. Aku membeli rumah sendiri dan mendapat anak. Aku amat gembira
dengan kehidupanku.

Suatu hari ibuku
datang menziarahiku. Sudah lama dia tidak berjumpa denganku dan tidak
pernah berjumpa cucunya!.
Bila dia berdiri di depan pintu rumahku,
anakku mentertawakannya...
Aku menjerit kepadanya, “Sanggup engkau
datang ke sini dan menakutkan anakku!"KELUAR DARI SINI SEKARANG!!!
Dengan
pantas ibuku menjawab “Maaf, Saya tersilap alamat” dan terus
menghilangkan diri.

Satu hari surat jemputan untuk perjumpaan
pelajar-pelajar lama sampai ke rumahku..
Oleh itu aku telah
memberitahu isteriku yang aku akan pergi untuk urusan perniagaan…

Selepas perjumpaan itu, aku telah pergi ke rumah
usang ibuku hanya untuk ingin tahu!!!.
Jiran memberitahuku yang ibuku
telah meninggal…
Aku tidak menitiskansetitik airmata pun!!

Jiran itu telah menyerahkan kepadaku sepucuk surat
yang ibuku ingin aku membacanya…
“Anakku yang dikasihi, Ibu selalu
teringatkan kamu setiap masa…
Ibu minta maaf kerana datang ke
Singapura dan telah menakutkan anakmu.
Ibu gembira kerana kamu akan
datang
ke perjumpaan pelajar-pelajar lama…
Tetapi ibu mungkin
tidak dapat bangun
untuk berjumpa denganmu.
Ibu minta maaf kerana
sentiasa memalukan kamu
semasa kamu sedang membesar.

Kamu
mungkin tidak tahu…. Semasa kamu masih kecil, kamu telah mendapat
kemalangan dan hilang satu mata........
Sebagai ibu, aku tidak
sanggup melihat anaknya membesar dengan satu mata...
Oleh itu… Aku
memberi salah satu mataku kepada kamu…
Aku amat berbangga kerana anak
lelakiku dapat melihat dunia ini dengan mata ibumu ini…

…Dengan kasihku kepadamu…
…IBUMU…



  P/S :
Sabda Rasullah Shallallahu ‘alaihi wasallam: Dia
memberitahu kamu supaya taat kepada Allah dan RasulNya sentiasa. Selepas
itu taatlah kepada ibumu kemudian ibumu kemudian ibumu kemudian ayahmu!

Wassalam...

Isnin, 27 Jun 2011

memelihara persahabatan

Apa yang kita alami demi teman kadang-kadang melelahkan
dan menjengkelkan, tetapi itulah yang membuat persahabatan
mempunyai nilai yang indah.

Persahabatan sering menyuguhkan beberapa cobaan, tetapi
persahabatan sejati bisa mengatasi cobaan itu bahkan
bertumbuh bersama karenanya...
Persahabatan tidak terjalin secara otomatis tetapi membutuhkan
proses yang panjang seperti besi menajamkan besi, demikianlah
sahabat menajamkan sahabatnya. Persahabatan diwarnai
dengan berbagai pengalaman suka dan duka, dihibur-disakiti,
diperhatikan-dikecewakan, didengar-diabaikan, dibantu-ditolak,
namun semua ini tidak pernah sengaja dilakukan dengan tujuan kebencian.
Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kesalahan
untuk menghindari perselisihan, justru karena kasihnya
ia memberanikan diri menegur apa adanya.
Sahabat tidak pernah membungkus pukulan dengan ciuman,
tetapi menyatakan apa yang amat menyakitkan dengan
tujuan sahabatnya mau berubah.
Proses dari teman menjadi sahabat membutuhkan usaha
pemeliharaan dari kesetiaan, tetapi bukan pada saat kita
membutuhkan bantuan barulah kita memiliki motivasi
mencari perhatian, pertolongan dan pernyataaan kasih
dari orang lain, tetapi justru ia beriinisiatif memberikan
dan mewujudkan apa yang dibutuhkan oleh sahabatnya.
Kerinduannya adalah menjadi bagian dari kehidupan sahabatnya,
karena tidak ada persahabatan yang diawali dengan sikap egoistis.
Semua orang pasti membutuhkan sahabat sejati, namun
tidak semua orang berhasil mendapatkannya. Banyak pula
orang yang telah menikmati indahnya persahabatan, namun
ada juga yang begitu hancur karena dikhianati sahabatnya.

Beberapa hal seringkali menjadi penghancur persahabatan antara lain :

1. Masalah bisnis UUD (Ujung-Ujungnya Duit)
2. Ketidakterbukaan
3. Kehilangan kepercayaan
4. Perubahan perasaan antar lawan jenis
5. Ketidaksetiaan.

Tetapi penghancur persahabatan ini telah berhasil dipatahkan
oleh sahabat-sahabat yang teruji kesejatian motivasinya.





Renungkan :
**Mempunyai satu sahabat sejati lebih berharga dari
seribu teman yang mementingkan diri sendiri
"Dalam masa kejayaan, teman2 mengenal kita.
Dalam kesengsaraan, kita mengenal teman2 kita."**

Ingatlah kapan terakhir kali anda berada dalam kesulitan.
Siapa yang berada di samping anda ??
Siapa yang mengasihi anda saat anda merasa tidak dicintai??
Siapa yang menjadi tameng untuk urusan rahasia Anda,
diwaktu ada masalah dengan keluarga anda.??
Siapa yang ingin bersama anda pada saat tiada satupun
yang dapat anda berikan ??
Merekalah sahabat2 anda.
Hargai dan peliharalah selalu persahabatan anda dengan
mereka.



p/s : peace . >.<
 
AKu rasa ramai lagi tak faham tentang persahabatan kan3 . haha .
sO ,, syapa2 da bca post aq ne . like2 la . hehe . :))


sampai sini sahaja la . tiada bahan untuk d kongsi lagi :))

Khamis, 23 Jun 2011

cuti cuti sahaja tak update

ASSLamualaikumm blog ku tsyg .

1stly i want to say "miss u ouw ngan blog aq yg lama da tak update ne ." huhu :(

da2 la tuw emmy ,, sO , skrng kite citer2 . jom ,, jom . hehe :)

pa sal ngan topic kat atas tuw ??  tettttttt .. cue citer ,, cue citer . haha .
cuti cuti sahaja tak update . haha . sja ja tu . mlas and tiada mood ne bah . alamkhaiii . ksian bh c emmy . huhh . sbar shak la . ermmm ,, pa g ne arrrr nak citer. mcm nO idea ne bh. APA PUN TAK BOLEH ! hehe tiru gaya JAMBU MAHARAJA LAWAK JAP . KIKIKIkiki . :)
ahaiiii ,, pa g arr . ohya ,, lupa pulak esok hari sabtu KN ??? haha ,, kat sabah d STADIUM LIKAS kota kinabalu ada JOM HEBOH ne . jom la jln2 . hehe . lama da jom heboh tak di buat d sabah . bru ne kali la d buat . dulu puwn ada juga tapi lama suda . alamakhaiii . kesian negeri ku ani . hehe . pa2 puwn kita gembira2 arr hari sabtu and ahad ne . hehe . Tpi aq tak gembira sngt sal JOM HBOH Ne . Aq gembira dpat jumpa kwn2 aq n genk bGff creW  . MUAH LA dngn durank . rindu ouw . huhu .  slama aq d ruma ,, mcm2 aq beljar ouw . haha . kemarin aq jalan2 d kk sendri ne bh . memank best la . tpi macam palui2 ,,opsss,, tau ka pa tuw palui??? palui tuw dalam bhsa brunei tpi kalau bahsa melayu mcm bOdoh2 gtuw la . haha . iklan lgi bh c emmy ne . hihihi(paece) . aq jlan2 kemarin mcm2 aq beli ,, aq buang duit ne bh . ish3 . teruk la kw ne emmy . BOROS !! TPI bkn selalu ok !! hahha . janji bahagia ,, bukan aq kacau orng puwn . tettttt >.< .









senyum senyum tak perlu kata apa apa ! hehe .:)





tutup cter sal tuw . sekarang cter bru lgi . uinaaaa emmy buat essay arr . bgus2 . ohya ,, aq pnah cter kan sal dya .. tuw ??? tpi still g aq tdk akan gtau sypa dya tuw . ermmm ,, aq da tiada hati syg kat dya lgi . hahaha . just ada hati tuk bERKAWAN shaja . ermm ,, npa arr . hahha . tdk mhu la . kata kata nya memank m'buat kan aq hmpir percaya . tpi ... entah la . harap muka ja bajet gilerrrrrr . kakkakakak ! c bibiy bengong sahaja yang tahu perasaan aku mcm mna masa itu ( memank gylak ayat skema aq ) hehe . paduli la . memank best la single ne bah . syiok . tiada yang mhu d pikirin . haha . skrng aq mhu FOCUS BALAJARRRRRR !! hari isnin aq dngn papa aq g jap kat kolej aq tuw . sja2 nak tahu slnjutnya sal kolej KCC tuw and tnya yuran brapa time ,, blajar pa sumaaaa la . haha . lgi puwn bulan julai ne ada pengambilan kata c hafiz ( ne nma aq pggil dya la ) dya kata dya senior kat sna . ermmmm ,, pa tu arr dya ambik ,, lupa la ,, nnty aq tnya blik kat dya ok . hehe . :) .

p/s: jgn buang msa dngn kapel2 ne . pocus kn kerjaya dahulu . kasih rasa dulu gaji titik peluh kita untuk mama  papa kita ok ..:) hehe . bkn apa la ,, tau la surang tuw akan rasa sunyi and memerlukan teman kn ?? tpi kalau anda d kecewa kn anda akan benci and sakit hati and sanggup buat pekara bODOH and tdk bfaedah and lgi dya tak kan kisah lngsung dngn hal kau lgi stlah dia tnggal kan kau .. uiseh c emmy .  sja sja jerrr ne . pnah bca buku dong and analisis kwn2 skeliling . muahahhaha . tpi btul laaaaaa . kikikikiki .




nma aq pnggil c dya ialah JUN PYO .. KAKKAKAKKAKAK ! skrng aq da BREAK UP LA ngan JUN PYO . CEH ,, c emmy ne m'gada jerr ek . aq blum kapel puwn ngan c dya tuw . hehe . da2 la tuw emmy ,, makin d layan ,, makin pnjang ne cter tau . hihihihihi XD








saja saja jerrrrr letak gambar aq yang tak seberapa cute ne . ish3 . ksian ne . :)

Sabtu, 11 Jun 2011

jalan saja

9 / 6 / 2011 hari khamis ..

asslamualaikum blog ku .. ermmm ,, lma da c emmy tak update blog dya sebab mlas and tiada mood ne . huhu . :( . kesian2 . huhu . apaapa puwn aq bnyk cite nak kongsi2 ne. tarikh ne aq jalan dngn c bibiy ,, my kasen c nonoi  n bf c nonoi c ajaz n ada jgk kwn c nonoi c fatin .. almakhaiii aq lupa la pulak fb dya yg mna satu ,, tettt ,,, xpa la ,, nnty aq cri aq gtw ok . hehe . aq dngn bibiy lmbat dtng ,, wayang main jam 1:40 mcm tu la ,, lpas tuw ,, kmi dtng ja citer2 jap ,,trus msuk pnggung then c bada yg pilih wayang grrrrrrrrrrrrr aq tak ska , gilerrr pnya budak ,, ermmm ,, pa tu arr tjuk dya , lpa la pulak ,, aq tau you remember me then ada smtink2 la tpi pasal hntu ,, syiok sikit2 ja ,, slebih nya NO komen . grrrrrrr .. haha . hbis ja tgok wyng ,,, kmi g mkn kat KFC sbab c bada tuw mhu mkn kat sna ,, jdi ikut ja la , perut aq puwn lapar no komen la ,, ikut and aq tak jdi mkn kat mCD , then aq dngn bibiy puwn mkn snake plate ceh ,, mhu jgk gtw ne bh , ahahhaha ,, slepas mkan kmi jalan2 then pulang ,, sbb wktu da petang and mama c bada puwn marah2 da ,, tu la psal kena blik . tpi entah hari ne kmi tak bnyk b'gmbar . huhu . :'( . xpa la .. janji dpat jLan sikit2 . duiii , ada g knun skit2 . haha . ermmmmmm ,,, aq suka jalan sbab aq rsa kalau aq jalan tiada pa2 dlam pikran aq . aq tak tau npa aq leh ckp mcm ne . aq busan daaaa .. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ,,,da2 la tuw emmy ,, tpi kn aq tak bosan klau ada c dya . tetttttttt . hhehehehhehe .. nnty2 je la aq cter sal syapa c diaaaaaaaaaaa tuw .. hehe . >.<





      bibiy and emmy bh neyyyyyyyyyyyyyy ..


kami pakai bju putih and tudung putih .. XD

Rabu, 8 Jun 2011

mengapa oh Mengapa

Mengapa Oh Mengapa
Indah bintang malam itu
Namun hanya menambah kesedihanku
Saat aku harus pergi
Tinggalkan orang yang ku sayangi

Tuhan..
mengapa ini terjadi padaku
Apa salahku ..?
Hingga kau datangkan dia
Yang membuatku menderita

Kau tau teman..
Dia t’lah membuat aku resah dan gelisah
Saat ku harus meninggalkan….
Cinta yang ku pendam











        kebosanan melanda diri ku .. :(

Selasa, 7 Jun 2011

kata mutiara

semoga kamu mendapatkan kebahagian yang cukup untuk membuatmu baik hati , cobaan yang cukup umtuk membuatmu kuat . kesedihan  yang cukup untuk membuatmu manusiawi . pengharapan yang cukup untuk membuatmu BAHAGIA . :D



CINTA BUKAN DASAR DARI KEBAHAGIAN , TETAPI TANPA CINTA ADALAH DASAR DARI KESEDIHAN . LOVE ISN'T THE BASE OF HAPPINESS , BUT WITHOUT LOVE IS THE BASE OF SADNESS .......... xD



KEBINGGUAN MERUPAKAN penyebab utama dari kesedihan hati . confusion is a major cause of HEARTBREAK  ...




p/s : HAHHAHAHHAHAHA .. C EMMY buang msa ja ne .

Isnin, 6 Jun 2011

makan yummmy

AssLamuaLaikum ..

ehem2 . pa cter kita ne arr . da lama da aq tak update blog . pada hal bru bepa hari jerr puwn hehe . ok2 . bnyk cter aq nak kongsi2 ne . tettt . uhum2 bh emmy jgn ksih lama cue cite , cue cite . hehe .  5 june 2011 , slepas isyak kirakira pukul 8 mlam mcm tuw la ,, aq dngn family aq kluarga makan d ANJUNG SELERA . hehe . nyummmy ~ klau psal mkan aq la number ONE . ceceh ,, c emmy buat lemak bh . haha . paduli la . jnji aq bahagia . tettt . hehe . bapa aq yng bELANJA MAKAN . memank sedap and memank mahal gilerrr . suma total mkan kmi time tuw . memank gilerrr mahal ,, bkn mhal minuman tapi mahal lauk ikan yang kmi oreder tuw . JMLAH mkan time tuw RM 170.00 . palink mahal la hrga ikan dia mahu dekat rm 80 lbih ne bh . staga . hehe . tpi bpa aq ne dia suka sngt belanja2 mkan demi ank2 dia gtuw . hehe . t'utama c emmy la . ceceh ,, minta puji la c emmmy ne . tettt ..





               b'gambar dulu , sebelum jalan .


                                        b'gambar dngn my bonda ..







                                my papa and my bonda

                                                             senyum :) 
                                                   

                                   
      my pebrat udang masak campur telur .


                                                   mushroom perrrhh la .



                              masakan ikan tiga rasa , nyummy .


                                  
                                            masakan ikan sambal



NE la mkanan yang kmi order . memank mahal gilerr la RM 170 LBIH . wow ,, cuma aq tak msuk pic kmi time makan n order minuman . time jalan2 ne . aq , mama ,papa , abng2 aq , kakak2 ipar aq and ank2 buah . memank best jalan 1 family . kmi guna 2 keta . ney . tpi aq ikut mama aq la . tetttt . kenangan terindah la . muahhahahhhahah . >.<




     klip klip mata la kunun . ish3 .XD










gambar kebosanan c emmy :D




borinkkkkkkkkkkkkkk XD



posinggggggg gilerrrr deyh !!


bweeeeekkkkk :P


ney c emmy smile :)

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !




end, tamat , hbis , dudeee .

Sabtu, 4 Jun 2011

kita bakor je

aSSLAMuaLaikum ..

Pa sal dng topic tue . hmm ,, kita bakor je . hehe . c emmy ne ada2 ja ko pnya tajuk . hihi XD . acctually tak tahu nak bgi tajuk pa . so ,, tu la psal c emmy bgi ja tjuk mcm tuw . hehe . Lantak La . asal aq bHAGIA kn kn kn . ngeeee ~ . ok ok c emmy nak cter da ne . jam 10.30 pagi mcm tu la ,, aq jln g tmpat orng kahwin . baca tu biar btul2 ek ,, g tmpat orng kahwin bknnya aq yg KAHWIN teettttt . hehe . kira saudara la yg kahwin . aq kat sna agak lma juga smpai PENGANTIN LELAKI dtg bru tha muli ,, opssss ,, muli tuw dalam bahasa brunei ,, kLau bhasa melayu @ ,malaysia ialah BALIK . teetttt ,, saja2 ja ne nak ikLan jap . ngeee ~ ok ok nak smbung lgi ne ,, kmi balik dri tmpat orng khwin tu kirakira pukul 2 ka 3 petng mcm tu la kalau tak silap sya . hehe . seLepas itu ,, uinaaaa emmy essay mareee haha. then kami tak balik lgi tuw ,, kami singgah g servay likas beli barang ,,, aq beli buah buahan tuwk my frend ejah dia sakit ,, dia terlantar d hospital queen elizebth . pa2 puwn tak nak lah pnjng2 cter g . hehe . aq hope my frend kuat kn smngat n berdoa dngn aLLah ek syg . hehe . tutup cter sal tuw ,, selepas jerrr dri Hospital ,,uhum2 c emmy ne ,, pham2 jerr lerrr,, perut ku lapar lagi . lalu tak malu and tak segan c emmy berkata kepada papa nya . "bah ,, MAKAN KItaaaaaaaa .. hehe . " lalu papa ku b'kata nak makan d mna jgk syg ku .. aq pun jawab la d mna2 jerr . lalu kmi puwn g mkn la ,, ngeee nak tahu tak kami makan d RESTORAN NUYANA .. SADAP YAW mkan wktu petang bakso aYAM . nyummmmmmy ~ hehe . mama aq ckp lgi . kw tgok la pa ,, ank dara kw mkan jak malar ,, ada la nnti tetttttttttttt ...... xleh gtw . hehe . >.< malu sia . hehe . pa2 puwn tenx papa ku blja mkn . ngeee . muah . uinaaaaa ,,, pnjang cter la puLLLLaKKK . kaakaka ! ok la ,, selepas itu jerr kmi puwn balik . nak tahu smpai kat ruma kirakira pukul 5 suku gtu , memang HEBAT LAAAAA . tetttt . da2 la tuw emmy . ok la . hehe . bubyeeee . dudeeeeeeee . >.<






jom tgok la gmbar gedik gedik aq ne : ngeee >>.<< malu saya ouw !




                                           saja saja jerrrr neeeeeee >.<





 






posingggggggggg maut ek !



         sebelum jalan , sempat gambar2 dulu . ngeeeee . >.<


            happy bah c emmy smile :)

            perasan cute Lerrrrr tue .



smile emmy . :)


  kantoiii tak cute , jerawat !!
      
      arrggggggggghhhhhhhhh !!




ok laaaaa . itu jerrr gambar

gambar aq yang tak la cute sngt

puwn . hehe . >.< ,, dudeeee :P

Jumaat, 3 Jun 2011

KARAK !!

aSSLAmuaLaikum..

2/6/2011 ; jalanjalan gtu LOrh

topic ne ary . ermmm ,, hahaha . Agak pelik la jgk . ermm ,, npa ek emmy ,, cue cite ,, cue cite . hehe . tjUk ne hari karak sebab aq tgok wayang filem seram ne yg tjuk nya KARAK pengarah filem pertama seram YUSRY KRU . ceceh c emmy ,, haha . sajasaja ksih pnjang cter . hehe . hurmmm ,, ne hari kami jalanjalan ,, nak tau tak siapa ,, kamikami ne . haha . skema gileerr ayat tuw emmy . LAntak Laaaa . ne ari aq jalan dngn my besties c bibiy bengong   opzzz ,, tak lupa jgk dngn my cousin c nonoi haha . nak tau tak ,, aq jdi mangsa keadaan oleh c nonoi , huh ! dia m'jerit nmpak hntuuuuuu arggggggghhhhhhh tension aq ,, aq puwn m'jerit gileerrr . haha . c bibiy dok sblah kiri aq n c nonoi pLa dok sblah kanan aq. aq jdi mngsa keadaan dok d tngah2 . grrrrr . hahahah . pa2 puwn memank gempak la PANGGUNG oLEH SUARA MERDU C EMMY ,, C BIBIY , CNONOI MENJERITTTTTTT . HAHAHA . opsssss,,, terlpas pLa cter sblum g tgok wyng ,, kmi g kfc luwk mkn jap g puwn wyng b'mula pukul 1 mcm tuw la . haha . kmi g kFC nak tau tak kmi jmpa la c wan kwn klassmate c bibiy ,, and d smping tuw kirakira kwn knalan FB aq la .. nak tau tak fb dya apa .. jap .. jap.. jap...ne fb dia whut nutz aq pnggil dia wan . kmi jmpa dia kat KFC coz time tue kmi kat kfc tu la psal jmpa kat sna . nak tau tak apa tujuan kmi jmpa dia ,,, ccececech ,, c emmy ne m'manjang kn lgi bh cter dia . staga ... hahah ,, owkey2 ,, c wan bgi aq dngn c bibiy coklat , kira oleh2 la knun dri labuan ,, pada hal dia da janji kat kmi nak bgi tuw coklat . jeng jeng jeng ..apa2 pun tenx sO much arr wan . memank pebret gilerrr aq coklat . haha . then , selepa tuw bru la kmi g tgok wayang , tak jadi makan kat KFC coz rmai orng n kmi m'gejar masa time tu da pukul 12: smtik2 la . tak ingat da . ok la da tak tau nak cter apa lagi . c emmy ne pemalas mahu buat karangan . haha. essay sngat ka cter aq ne . heehe . ok la .. dudeeeeeee . ahakz ! . hihi . ..>.<


                                     karak laluan puaka !!






                                         laluaaan puakaaaaaaaaaaa !
                                    



emmy and nonoi ;)

me and my cousin nonoi

me and my besties bibiy

c bibiy bh nee..


coklat cadberry ;)
tenx sO much wan ..

picture yang terakhir .........
adoiii manja la puLakkkk .

Rabu, 1 Jun 2011

BALIK KAMPUNG

31/5/2011 SELASA

assLamuaLaikum ..

TOpic ne ary ialah balik kmpung . huhu . semalam tak

blog . penat yaw . huhu . so , skrng nak c emmy nak buat

essay . hehe . emmy apa lagi jgn tnggu lamalama cue cite ,,

cue cite . hahahaha . sblum nak cter ne . kpada siapa2 yang

da bca tuw . komen2 lerrrr . haha .siapa2 tak baca tuw .

diam2 jerrr lerrr . hehe .okok da nak mula da ne .

alkisah .,,, aipppzz . haha .kmpung ku d kimanis papar . kmi

ke sna rmai2 . haha .abng pertama , abng kdua , kak ipar

bini abng ptma , my bonda , n my ank buah tersayang haikal

and puteri . sblum ke sna . nak tau tak cter dia . abng ptma

aq kata dngn mama aq mcm ne . "ma ,, kita bkar2 ikan kat

kmpung ma , lalu mama aq puwn owkey ja la . sblum kmi

pulang kmpung tuw . kmi singgah la g pasar besar d kk .

mama beli ikan , sotong , ayam . mcm2 la . ish2 . tutup

cter . setelah smpai ja kat kmpung kirakira pkul 9 pagi mcm

tuw la,, jmpa la nenek kesayangan ku . muahx .hahah .

tutup cter lgi . d pndek kn cter . siap la semua bakar2 apa

semua best gileerrrr . hahah . tpiiiiii ,, arrrggghhhhhh .. aq

tak ambik gmbar . huhu . lupa . tu la kw emmy terlampau

haPPy sngt . huhu . xpa la kn . next time aq ambik gmbar

kasih tgok suasana kmpung aq yerrr . hehe . tutup cter lgi .

kmi puwn pulang kk kirakira pukul 4 suku mcm tu la . haha .

nak tau tak pa jdi selepas ne . ish2 . emmy2 . aq mntak

mama aq blnja mkn . hehe . aq kata mcm ne . '' ma,, g mkn

kita ,, lalu abng aq puwn back up la . eya la ma , nnty

smpai uma xpyah lgi makan . naaaa,,, d pendek kn cter ,, c

mama puwn bwa la mkan . yeah ! kmi mkan d RESTORAN

KAK NONG HMpir dekat dngn sutera harbour . ehem2 ,, nak

tau ,, aq ,, ngan abg2 aq order makan yg sma ne . iaitu

wantan ho seafood . nyummmmy ~ memang

sedap. minum kmi puwn sma . my kak ipar nasi ayam .

c haikal ne PLa mee gOreng ayam kongsi sma mama .

n mnuman mama PLa ,, nescafe ,, n tutup cter . suma total

MKan RM59.00 . acctually bnyk lgi bh order tuw . tpi pndek

kn cter jerrr . heheh . tpi time ne ada ambik gmbar juga ..

tapitapitapi  ,,da nak hbis da mkn bru la ingat b'gmbar ne .

HUh ~ apa la c emmy ne . pelupa . haha . hehe .







                                  kamikami jerr ... >.<






                                 my brother . herman @ man .
             palink sporting ne ! 






                                c emmy da kenyang daaaaa ..



 
ne aq lagi c emmy ,, aq gmbar sndiri ne !


ok la .. aq nak tdow daaa . muahx .